• Op werkdagen - voor 17.00 uur besteld - direct verzonden! Op werkdagen - voor 17.00 uur besteld - direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf €30,- Gratis verzending vanaf €30,-
  • Veilig bestellen Veilig bestellen
8 ,8

"Super snelle service "

€ 0,00

Afzuigkap gebruiken

Mijn afzuigkap werkt niet meer goed!

Heb je het idee dat je afzuigkap de lucht in je keuken niet meer goed wegzuigt of filtert? Blijven kookgeurtjes nog lang in de keuken hangen, ondanks dat je de afzuigkap op volle toeren laat draaien? Dan is de kans groot dat de kap niet meer goed werkt. Dat kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk zijn de afzuigkapfilters vervuild.

Test zelf of de afzuigkap nog werkt

Je kunt makkelijk testen of je vermoedens waar zijn. Houd een keukenpapiertje tegen de onderkant van de kap wanneer hij aanstaat. Blijft het papiertje hangen? Dan werkt het apparaat nog zoals het moet. Valt het papiertje omlaag? Dan zitten de filters verstopt.

Schoonmaken of vervangen

In dat geval kun je 2 dingen doen. Mogelijk volstaat het schoonmaken van de metaalfilters. Deze zitten zichtbaar onderaan de kap en filteren het vrijgekomen vet bij het koken. Ze raken verstopt wanneer je ze niet frequent schoonmaakt. Eerder hebben we verteld hoe je het beste afzuigkapfilters kunt schoonmaken.

Er komt echter een moment dat schoonmaken niet meer helpt. Na 3 jaar raken metaalfilters uitgewerkt en zijn ze aan vervanging toe. De koolstoffilters aan de binnenkant van de kap – die geurtjes en allergenen uit de lucht halen - kunnen niet gereinigd worden en dienen om de 6 maanden vervangen te worden.

Sluiten