• Op werkdagen - voor 17.00 uur besteld - direct verzonden! Op werkdagen - voor 17.00 uur besteld - direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf €20,- Gratis verzending vanaf €20,-
  • Veilig bestellen Veilig bestellen
9

"Duidelijke afspraken, snelle levering"

€ 0,00

Metaalfilter schoonmaken

Afzuigkapfilter Vervangen

Voor veel mensen een heerlijke bezigheid, dat koken. Maar als je veel kookt, vraagt dat ook veel van de afzuigkap en met name de filters daarin. Afzuigkapfilters zorgen ervoor dat de stoffen die vrijkomen tijdens het koken uit de lucht in de keuken worden gefilterd. We hoeven je waarschijnlijk niet meer te vertellen dat een schone lucht in je huis van enorm belang is. De fijnstof die vrijkomt bij het koken kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Check daarom regelmatig of de filters in de afzuigkap nog goed werken.

Levensduur afzuigkapfilters

Na verloop van tijd raken afzuigkapfilters verzadigd, zeker wanneer je vaak kookt. Dan moet de kap harder werken en is het resultaat minder. Er bestaat een handige manier om te controleren of de filters in de afzuigkap nog goed werken. Hou een papiertje tegen de metaalfilters aan wanneer de kap aan staat. Blijft deze plakken, dan werken de filters nog goed. Valt het papiertje omlaag, dan is het tijd om de filters schoon te maken of zelfs te vervangen. Koolstoffilters zijn gemiddeld om het half jaar aan vervanging toe, metaalfilters gaan bij regelmatig schoonmaken ongeveer 3 jaar mee.

Metaalfilter vervangen

Een afzuigkapfilter vervangen is geen lastig en tijdrovend werk. Metaalfilters kun je eenvoudig uit de dampkap verwijderen door de lipjes terug te schuiven. Zet de nieuwe filter erin door de pootjes in de gaatjes te klikken.

Koolstoffilter vervangen

Een koolstoffilter vervang je als volgt:

  1. Verwijder de metalen vetfilters en eventueel het rooster onder de wasemkap.
  2. Haal de oude koolstoffilters uit de afzuigkap en plaats de nieuwe filters.
  3. Plaats de metaalfilters terug in de afzuigkap.

Vind je 6 maanden wel erg snel om je koolstoffilter te vervangen? Er bestaat ook een duurzaam alternatief. Een longlife koolstoffilter kun je wél reinigen en is dus langer houdbaar. Een longlife koolstoffilter gaan tot wel 3 jaar mee.

Sluiten