• Op werkdagen - voor 17.00 uur besteld - direct verzonden! Op werkdagen - voor 17.00 uur besteld - direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf €30,- Gratis verzending vanaf €30,-
  • Veilig bestellen Veilig bestellen
8 ,8

"Super snelle service "

€ 0,00

Afzuigkap gebruiken

Wat is de functie van afzuigkapfilters?

Een afzuigkap voert niet alleen kookdampen weg uit de keuken, maar zorgt er ook voor dat de lucht vrij blijft van geurtjes en fijnstof, waardoor de ruimte vrij blijft van bijvoorbeeld allergenen. Zeker wanneer een afzuigkap een recirculatiesysteem heeft, moet de lucht die de kap weer uitblaast volledig schoon zijn. Het zijn de afzuigkapfilters die dit werk verrichten.

Wat voor afzuigkapfilters zijn er?

Er zijn twee soorten afzuigkapfilters: metaalfilters (ook wel vetfilters genoemd) en koolstoffilters. Metalen vetfilters zijn de zichtbare filters aan de onderkant van de dampkap. Deze filteren het vet dat vrijkomt bij het koken. Wanneer je een recirculatiesysteem hebt – deze heb je wanneer de kap de lucht niet naar buiten voert - zit er ook een koolstoffilter onder de metaalfilters. Deze heeft als functie kookgeurtjes te neutraliseren en de lucht schoon te maken van stoffen en allergenen die vrijkomen bij het koken.

Afzuigkapfilters onderhouden

Afzuigkapfilters krijgen behoorlijk wat stoffen te verwerken. Controleer daarom regelmatig of ze niet verstopt zitten of verzadigd zijn. Dat kan simpel, door een keukenpapiertje tegen de onderkant van de zuigende kap te houden. Wanneer de kap het papiertje niet vast kan zuigen, zitten de filters waarschijnlijk verstopt. Metaalfilters kunnen makkelijk schoongemaakt worden en zijn om de 3 jaar aan vervanging toe. Koolstoffilters zijn niet reinigbaar en moeten ieder half jaar vervangen worden. Wanneer je dit niet doet, heeft dat gevolgen voor de luchtkwaliteit en stijgt het risico op een keukenbrand.

Sluiten