• Op werkdagen - voor 17.00 uur besteld - direct verzonden! Op werkdagen - voor 17.00 uur besteld - direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf €15,- Gratis verzending vanaf €15,-
  • Veilig bestellen Veilig bestellen
8 ,9

"Lage prijs, zeer snelle levering"

€ 0,00

VEELGESTELDE VRAGEN AFZUIGKAPFILTERWINKEL

Wat is de functie van een koolstoffilter voor de afzuigkap ? 

Bij het koken komen er vocht en geuren vrij welke in de atmosfeer terecht komen. De koolstoffilter zorgt ervoor dat deze luchtjes geneutraliseerd worden en er weer schone, frisse lucht de keuken in wordt geblazen. Dat doet deze filter door het vocht en de rook te absorberen tijdens het koken. De meeste afzuigkappen hebben een koolstoffilter en metalen vetfilter. De koolstoffilter is vooral belangrijk wanneer er geen afvoer naar buiten is.

Hou er rekening mee dat hoe meer u frituurt en ‘vet’ kookt, hoe vaker u de koolstoffilter moet vervangen.

Kijk hier voor een overzicht van onze koolstoffilters.

 

Wanneer moet ik de koolstoffilter vervangen ?

De koolstoffilter is een verbruiksartikel. De koolstoffilter dient elke 3 tot 12 maanden vervangen te worden, afhankelijk van het kookgedrag. Sommige koolstoffilters hebben een “time strip” welke aangeeft wanneer het filter vervangen moet worden. Wanneer het filter verstopt raakt is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te vervangen, omdat de afzuigkap dat niet naar zijn beste vermogen werkt en de motor steeds harder moet werken. De volgende signalen geven aan wanneer het filter vervangen moet worden:

-          De geuren worden niet zo effectief gefilterd als voorheen, oftewel de kookgeurtjes ruikt u veel meer als voorheen.

-          Rook wordt niet efficiënt afgezogen.

-          Het filter is gevuld met vuil en is verzadigd.


Hoe vervang ik de koolstoffilter van de afzuigkap ? 

  1. Verwijder de metalen (vet) filters en eventueel het rooster onder de afzuigkap. Bij de meeste afzuigkappen zijn deze heel gemakkelijk te verwijderen.
  2. Haal de oude koolstoffilters uit de afzuigkap en plaats de nieuwe filters.
  3. Plaats de metalen (vet) filters terug in de afzuigkap. 

De instructies hierboven zijn bedoeld als een algemene instructie. Het vervangen van de koolstoffilters verschilt per merk en model afzuigkap. Raadpleeg hiervoor de gebruiksaanwijzing van de afzuigkap en/of de koolstoffilter.


Hoe onderhoud ik de metalen (vet) filters van de afzuigkap ?

Het is belangrijk om deze filters regelmatig schoon te maken. Een afzuigkap verwijdert naast de geurtjes ook het vet uit uw keuken, waardoor de metalen (vet) filters na een aantal maanden verstopt raken. Advies is om deze filters, bij normaal kookgedrag, elke 8 tot 10 weken schoon te maken, zodat ze optimaal blijven functioneren. Gebruik hiervoor onze Collo ontvetter. Spray de filters hiermee in en zet ze hierna in de afwasmachine, of spoel ze af met heet water.

Let op ! Reinig aluminium vetfilters nooit in de afwasmachine, want dan is er een kans dat de filter verkleurt. Roestvijstalen vetfilters mogen wel in de afwasmachine gereinigd worden.

 

Moet ik de metalen (vet) filters voor de afzuigkap ook vervangen ?

Op den duur raken de metalen (vet) filters zodanig verstopt dat ook schoonmaken met ontvetter en het in de afwasmachine plaatsten van de filters niet meer helpt. Dan wordt het tijd om deze filters te vervangen. Kijk hier voor een overzicht van onze metalen (vet) filters.

 

Waar vind ik het model van de afzuigkap ?

Het model afzuigkap staat meestal op een wit label binnenin de afzuigkap aan de linker- of rechterkant. Haal hiervoor de metalen (vet) filters uit de afzuigkap en steek uw hoofd als het ware in de afzuigkap. Het label ziet u dan vanzelf aan de linker- of rechterkant.

Voor Bosch-Siemens-Gaggenau-Neff afzuigkappen hebben we het E-nummer nodig om de juiste filters erbij te zoeken, dit staat op hetzelfde label als het typenummer.

Sluiten