• Op werkdagen - voor 17.00 uur besteld - direct verzonden! Op werkdagen - voor 17.00 uur besteld - direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf €30,- Gratis verzending vanaf €30,-
  • Veilig bestellen Veilig bestellen
8 ,8

"zeer tevreden"

€ 0,00

Koken

Een Longlife Koolstoffilter, wat is dat?

We hebben het wel vaker gezegd bij Afzuigkapfilterwinkel, maar het is erg belangrijk om uw koolstoffilter in de afzuigkap regelmatig te vervangen voor een nieuwe. Bij voorkeur zelfs ieder half jaar. Wanneer je dat niet doet, kan dit gevolgen hebben voor de prestaties van de afzuigkap en de luchtkwaliteit in je kamer. Een koolstoffilter zorgt er namelijk voor dat de lucht schoon blijft van kookluchtjes en andere stofjes, waaronder allergenen. De koolstofdeeltjes die fijnstof uit je keuken filteren raken na verloop van tijd verzadigd en kunnen dan hun werk niet meer doen.

Vind je ieder half jaar een nieuwe koolstoffilter wel erg vaak? Dan is er ook een duurzamere oplossing: de longlife koolstoffilter. Deze filter kan net als een metaalfilter gereinigd worden en gaat dus veel langer mee, tot wel 3 jaar.

Longlife filter reinigen

Een longlife koolstoffilter kun je eenvoudig schoonmaken in de vaatwasser. Let wel op dat je dit in een lege afwasmachine doet om te voorkomen dat er etensresten vast komen te zitten in de filter. Daarna kun je de filter voorzichtig uitkloppen en vervolgens 30 minuten laten drogen in een oven op 100 graden. We raden aan de longlife filter twee keer per jaar te reinigen. Wanneer je dat niet doet, raken de koolstofdeeltjes verzadigd, waardoor zij hun effect verliezen.

Ben je op zoek naar een alternatief voor de standaard koolstoffilter? Kijk dan even rond bij onze longlife koolstoffilters.

Let op: een koolstoffilter is alleen nodig wanneer je een afzuigkap met een recirculatiesysteem heeft, in plaats van een kap die de lucht naar buiten afvoert. De meeste nieuwe modellen afzuigkap hebben zo’n circulatiesysteem.

Sluiten